Mænd med type 2-diabetes har en øget risiko for at udvikle visse komplikationer, herunder ED, og det kan endda være en tidlig indikator for sygdommen hos yngre mænd. Lær om risikofaktorer for ED og livsstilsændringer, der kan hjælpe mindske dine chancer for at få ED.

diabetes-2-1Selvom diabetes og ED (erektil dysfunktion) er to separate betingelser, har de tendens til at gå hånd i hånd. Ifølge National Institute of Diabetes og Digestive og nyresygdomme, er mænd med diabetes to til tre gange mere tilbøjelige til at udvikle erektil dysfunktion. I mange tilfælde vil problemer med at opnå eller opretholde en erektion være et tidligt fingerpeg om, at du kan være diabetiker, især hos mænd der er 45 og derunder.

Det dårligt kontrollerede blodsukker forbundet med diabetes kan skade små blodkar og nerver. Skader på nerver, der styrer seksuel stimulation og respons kan hindre en mands evne til at opnå en erektion fast nok til at have samleje. Samt, nedsat blodgennemstrømning fra beskadigede blodkar bidrager også til erektil dysfunktion.

Der er ændringer i livsstilen, du kan gøre for at ikke kun at hjælpe dig med din diabetes, men også til at sænke din risiko for erektil dysfunktion.

Styr dit blodsukker gennem kosten. Spis en diabetes-venlig kost, og det vil hjælpe dig med at kontrollere blodsukkeret og mindske mængden af skader på blodkar og nerver.

En ordentlig kost gearet til at holde blodsukkerniveauet under kontrol vil også forbedre dit energi niveau og stemninger, som også kan bidrage til erektil dysfunktion.

Tale med din læge

Det er ikke altid let at overdrage dine problemer med ED til din læge, men modvilje mod at gøre det, vil kun forhindre dig i at få den hjælp, du har brug for. Hvis du er diabetiker og lider af erektil dysfunktion, så vil din læge skulle gøres opmærksom på, hvad der foregår for at diagnosticere og behandle eventuelle underliggende problemer, der kunne være årsag dette. Din læge kan hjælpe dig med at få dit blodsukker kontrolleret og vise dig de rigtige skridt til at styre din type 2-diabetes, og også hjælpe dig med at behandle ED. De kan være i stand til at ordinere medicin samt henvise dig til en professionel, der har specialiseret sig i seksuelle problemer. Flere behandlingsmuligheder for ED eksisterer. Tal med din læge om disse muligheder, og som kan være det rigtige for dig, så du kan få dit sexliv tilbage på sporet igen.

LevitraDanmark.com 2017